بیوگرافی سرپرست پوهنحی (پوهندوی رحیم الله پیمان)

رحیم الله پیمان در سال 1363 در ولسوالی چاه­آب ولایت تخار در یک خانواده­ای روحانی چشم به جهان گشود.

موصوف پس از گذرانیدن دورانی کودکی مانند سایر هم­سن­وسالان خود راهی مکتب گردید و دوره­ی ابتدائیه را در لیسه حامدی شهید در زادگاهش سپری نموده و علاوه بر آموزش دروس مکتب به فراگیری کتب دینی نیز مشغول بود. پدرش سنگ محمد مرد فاضل و روحانی بود، کتاب­خانه­ای را ایجاد کرده بود تا از طریق فروش کتاب هم بتواند چرخه­ی روزگار را به حرکت درآورده و از سوی دیگر زمینه­ی مطالعه و انس گیری با کتاب­های دینی را برای فرزندش که او را نهایت دوست داشت، مساعد سازد و همین ذوق و اشتیاق بود که از پسرش تقاضا کرد تا وارد مدرسه­ی حضرت علی رضی الله عنه شود. در این مدرسه علمای جیدی بحیث آموزگار تدریس می­کرد. پس از فراغت از صنف دوازدهم مدرسه در سال 1382ش در کانکور همان سال اشتراک ورزید و به دانشکده­ی شرعیات دانشگاه تخار معرفی گردید. چهار سال دانشگاه­­ها را با موفقیت به سر رسانیده و با کسب جایگاه نخست در سال 1386ش فراغت حاصل نمود و در زمستان همان سال در آزمون کانکور ستاژ قضایی اشتراک نموده و پس از موفقیت مدتی یک­ماه به عنوان ستاژیر مصروف فراگیری دروس قضا بود. فضای صنف ستاژ قضایی به طبع او موافق نبود؛ زیرا او از کودکی بنا بر ذکاوت و استعداد بلندی که داشت می­خواست معلم باشد، همان بود که با شوق فراوان به کاروان متقاضیان امتحان شمولیت در کادر علمی دانشکده­ی شرعیات دانشگاه تخار همراه شد و با اخذ نمرات عالی موفق گردید تا کرسی استادی این دانشگاه را کسب کند. زمانی به تدریس در دانشگاه آغاز کرد که هنوز 23 سال سن داشت.

موصوف سند ماستری اش را در سال 1398 از دانشگاه کابل بدست آورده و هم اکنون به صفت استاد و سرپرست پوهنحی در دانشگاه تخار مشغول تدریس است.

استاد پیمان متأهل بوده و دارای پنج فرزند (دوپسر و سه دختر) است.

نامبرده توانایی تکلم به زبان­های دری، پشتو و عربی را داشته و با زبان  انگلیسی بلدیت دارد. با توجه به اهمیت زمان با مدیریت عالی در کسب رتب علمی خوب درخشش داشته و هم اکنون دارای رتبه­ی علمی پوهندوی است.

او به عنوان استاد مشرف و رهنما، ده ها اثر و مقاله­ی علمی استادان دانشگاه­های کشور را رهنمایی و اشراف نموده و در کنفرانس­های متعددی علمی به حیث داور اشتراک ورزیده است.

موصوف در جراید و مجلات علمی مقالات متعددی نوشته و برای ارتقا به رتب علمی، آثار معتمد علمی نگاشته است. بر علاوه­ی رهنمایی و اشراف ده­ها اثر علمی، کنفرانس­های متعدد علمی را در دانشگاه تخار و کابل ارایه داشته و تاهنوز چندین کتاب درسی تالیف نموده است که در ذیل به برخی آثار علمی و کتاب­های وی اشاره می­کنیم:

  1. حقوق عینی کتاب درسی/ چاپ 1396؛
  2. طبابت از دیدگاه اسلام کتاب درسی/ چاپ اول 1400؛
  3. حقوق میراث از دیدگاه فقه اسلامی و قانون مدنی کتاب درسی/ زیر چاپ
  4. کتلاک (تاریخچه) دانشگاه تخار به هم­کاری پوهندوی احسان الله مشفق / چاپ 1396
  5. فقه معاملات، کتاب درسی / زیر کار؛
  6. اصول محاکمات جزایی در شریعت اسلامی/ ترجمه؛
  7. ملکیت و اسباب کسب آن در فقه و قانون/ اثر تحقیقی؛
  8. حقوق و مسؤولیت­های مؤلف/ اثر تحقیقی؛
  9. جایگاه کتابت (اسناد) در اثبات از نظر فقه و قانون/ اثر تحقیقی.